A Tudatos Közlekedők Egyesületének célja, hogy hazánk közlekedési kultúrája javuljon. Hitvallásunk, hogy ezt már kisgyermekkorban el kell kezdeni az alapok elsajátításával. Hiszünk abban, hogy ha mindenki a saját lehetőségeihez mérten hozzátesz ehhez a kezdeményezéshez, akkor megvalósulhat az az álom, hogy ne történjen több gyermekeket érintő közlekedési baleset Magyarországon!

A Tudatos Közlekedők Egyesülete ehhez a mozgalomhoz azzal járul hozzá, hogy minden jelentkező óvodának ajándékba küld egy Tóbiás és Balambér Közlekedési Kalandjai című hangoskönyvet. Ez a CD meséken és dalocskákon keresztül tanítja meg a legkisebbekkel, hogy a piros tilos, hogy nem szaladgálunk a zebrán, vagy hogyan toljuk át a biciklit a zebrán. A hangoskönyvet teljesen ingyen juttatjuk el az óvodáknak, ehhez mindössze az alábbi formula kitöltésére van szükség.

Örömünkre szolgál, ha a legkisebbeket a közlekedésre taníthatjuk! A Tudatos Közlekedők Egyesülete egy mobil KRESZ-parkkal járja az országot, mely akár egy fél kézilabdapálya méretű helyen is felállítható. Ha az Önök óvodája is szeretné, hogy a KRESZ-pályán, interaktív módon tanulják meg az óvodások a közlekedés alapjait, keressen minket elérhetőségeinken!​